Nieuws

Toon alles
12-09-2024

Loonstop tijdens ziekte terecht?

Na een moeilijk gesprek meldt een werknemer zich ziek. Hij weigert naar kantoor te komen ondanks advies bedrijfsarts. Werkgever stopt betaling loon. Een lease-adviseur werkt op basis van een jaarcontract. Na een moeilijk gesprek over zijn functioneren meldt hij zich ziek. De werkgever accepteert de ziekmelding niet, eist hervatting van het werk en dreigt met opschorting van loon. Toch maakt de werkgever een afspraak met de bedrijfsarts. Die adviseert de lease-adviseur om op kantoor op de achtergrond ondersteunend werk te gaan doen voor halve dagen. De lease-adviseur weigert. De werkgever stopt met loon betalen. Hoe loopt dit af?

Lees meer >
06-09-2024

Herken faillissementsfraude en voorkom schade

Hoe herkent u mogelijke faillissementsfraude bij een bedrijf waar u zaken mee doet?In 2023 gingen 3.271 bedrijven failliet, in de meeste gevallen door geldproblemen. Maar een kwart van de bedrijven in Nederland gaat expres failliet om handelspartners te misleiden. De Kamer van Koophandel besteedt online aandacht aan faillissementsfraude: hoe herkent u het bij een bedrijf waar u zaken mee doet?

Lees meer >
03-09-2024

Werkgever weigert re-integratie na bijna twee jaar

De werkgever wil arbeidsongeschikte werknemer na bijna twee jaar niet terug op kantoor. Wat betekent dat?Een assistent-makelaar met een fulltime contract voor onbepaalde tijd meldt zich ziek. Na 700 dagen verzuim, adviseert de bedrijfsarts om weer in stappen op te bouwen naar de eigen werkzaamheden. De werkgever acht dit onmogelijk en werkt er niet aan mee. Negen maanden later is er volgens de bedrijfsarts helemaal geen urenbeperking meer. De assistent-makelaar claimt zijn volledige salaris over periode sinds het opbouw-advies van de bedrijfsarts. Hoe oordeelt de rechter in kort geding?

Lees meer >
07-02-2024

Fiscus heeft te weinig personeel

De Belastingdienst heeft te weinig personeel om de belastingschulden in te vorderen die ondernemers in de coronacrisis hebben opgebouwd. Ondernemers die niet aflossen krijgen wel dwangbevelen opgestuurd, maar dwangmaatregelen volgen zelden. Ook worden nauwelijks deurwaarders op pad gestuurd. Dat concludeert de Algemene Rekenkamer na onderzoek. Het gaat om een tekort van zo'n 400 fulltimers om de coronaschulden in te vorderen. Dat kan ertoe leiden dat ondernemers zich minder gaan houden aan de regels, waarschuwt de Rekenkamer. De schulden kunnen zo verder oplopen. Na een aantal maanden, en meerdere brieven naar die ondernemers, raakte het geduld van de Belastingdienst op en sinds de herfst vorig jaar volgden aanmaningen. Ondernemers die te ver achterliepen moesten hun coronabelastingschuld in één keer terugbetalen. De eerste dwangbevelen werden gestuurd en deurwaarders kregen de opdracht om bij een paar honderd ondernemers beslag te leggen, zei de fiscus toen. Zo'n 35.000 ondernemers hebben inmiddels een dwangbevel gekregen waarin staat dat ze binnen twee dagen hun totale schuld moeten betalen. Maar hoeveel dwanginvorderingen er vervolgens voor die ondernemers zijn opgestart weet de Belastingdienst niet, schrijft de Rekenkamer. Het daadwerkelijk sturen van deurwaarders om het geld terug te krijgen gebeurt nauwelijks, constateren de onderzoekers. Bron:NOS

Lees meer >

ADW Accountants Harderwijk

Telefoonnummer 0341 43 20 44
E-mail harderwijk@adw-accountants.nl
Adres Oosteinde 13, Postbus 412
  3840 AK Harderwijk
KvK 39054635
 

ADW Accountants Zeewolde

Telefoonnummer 036 522 22 88
E-mail zeewolde@adw-accountants.nl
Adres Planetenveld 25
  3893 GE Zeewolde
KvK 39054635
 

ADW Accountants Nijkerk

Telefoonnummer 033 245 11 00
E-mail nijkerk@adw-accountants.nl
Adres Melkrijder 19
  3861 SG Nijkerk
KvK 39054635